/ Vertelworkshop | 2022

Oude Meesters Vertelworkshops in de PX

In het verlengde van de workshops in 2021, bieden we in 2022 vervolgworkshops. Deze zullen opnieuw worden gegeven door Pauline Seebregts. Hierbij worden de workshops toegespitst op de dagelijkse ervaringen in de musea en op erfgoedlocaties. De workshops zullen dan ook daar plaatsvinden zodat deelnemers zich ter plekke kunnen verbeteren en ontwikkelen.

De data van deze nieuwe workshops worden z.s.m. bekend gemaakt.

Heeft u vorige keer niet meegedaan maar bent u wel geïnteresseerd? Geen probleem, neem contact op en meld u aan via fjmbond@gmail.com.

Over workshopleidster Pauline Seebregts
Pauline Seebregts werkt vanuit haar Vertelburo Storywise als professioneel verteller, trainer en coach. Tevens is zij werkzaam als docent aan de Vertelacademie in Utrecht. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van (zakelijk) toegepast werken als storyfacilitator in organisaties. Door een vakjury is zij in 2017 gekozen tot Vertel Ambassadeur van Nederland en Vlaanderen vanwege haar verdiensten voor het belang van vertellen en inzetten van verhalen. Haar manier van werken kenmerkt zich door zorgvuldige afstemming, creativiteit, diepgang afgewisseld met lichtheid en humor. Eerder verzorgde zij in vergelijkbare setting trainingen voor o.a. Stadsgidsen ’s-Hertogenbosch, vrijwillige museummedewerkers van het Platform Drentse Musea, Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur Leeuwarden en Het Kinderboekenmuseum te Lochem.

Verslag eerste workshop

Afgelopen woensdag startte Oude Meesters de eerste van twee vertelworkshops voor vertellers en gidsen die actief zijn in Edam en Volendam. De acht deelnemers (vanuit de VVV, het Schooltje van Dik Trom, het Edams Museum, het Volendams Museum en de Halve Maen) kwamen samen in de PX waar workshopleidster Pauline Seebregts ze praktische handvatten biedt om verhalen en vertellingen te versterken.

Aanstaande woensdag is de tweede workshop waarbij de vertellers en gidsen leren hoe ze het geleerde toepassen in de dagelijkse praktijk. Het uiteindelijke doel vanuit het Oude Meesters project met deze workshops is om de gidsen elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en te kijken of er in de toekomst een inzetbare groep van vertellers in de gemeente kan ontstaan.

Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze activiteit.

Bekijk actueel aanbod
Vertelworkshop | 2022