/ Korenmaand | 2020

Zing mee in een koor

Met Oude Meesters organiseren we in maart een Korenmaand waarbij u aan kunt kloppen bij de verschillende koren uit de gemeente Edam-Volendam om te kijken welk koor bij u past.

U kunt zich aanmelden via info@cbwedamvolendam.nl of bel 0299 36 33 28

Op zondag 19 april organiseren we in samenwerking met enkele koren een korenfestival in de Nicolaaskerk in Edam.

Tot slot kunt u genieten van een gezamenlijke uitvoering van 7 koren op het Oude Meesters Seniorenfestival op zondag 28 juni.

ACHTERGROND
Vaak stoppen senioren met zingen omdat hun stem niet meer zo goed klinkt als vroeger, of omdat het stembereik kleiner is geworden. Uit onderzoek is gebleken dat zingen veel positieve effecten heeft. Door het zingen werk je aan je houding en ademhaling, dat heeft een positief effect op je lichaam. Daarnaast heeft zingen veel effect op ons gevoel van welbevinden. Zingen is namelijk ook gewoon erg leuk. Door het zingen kunnen we ruimte geven aan emoties en een positief gevoel stimuleren. Bovendien geeft samen zingen een reden voor ontmoeting. Zelfs voor dementerende ouderen is zingen een prettige activiteit, omdat muziek één van de laatste dingen in het brein is dat vertrekt. In verschillende zorgcentra hebben medewerkers gemerkt dat bewoners volledig op kunnen gaan in muziek en het zingen van liedjes van vroeger. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. De gemeente Edam-Volendam kent uitzonderlijk veel koren. Meerdere koren zingen op hoog kwalitatief niveau.

Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze activiteit.

Bekijk actueel aanbod
Korenmaand | 2020
Korenmaand | 2020
Korenmaand | 2020